Чижов: Одређени број земаља ЕУ не скрива жељу за ублажавање санкција

03-03-2017 08:41:06 | | / vostok.rs |


Многе земље Европске уније заинтересоване су за ублажавање санкција Русији, али још увек нема никаквих назнака да би то могло да буде спроведено у догледној будућности, изјавио је стални представник Русије у ЕУ Владимир Чижов.

Како је рекао, одређени број земаља унутар ЕУ само чека повод и не скривају жељу за тим да санкције буду ублажене, док су остале дијаметрално супротног става.

„Званичници у Бриселу били су забринути да би амерички председник Доналд Трамп могао да ревидира политику антируских санкција. Међутим, након што се висока представница ЕУ за спољну политику Федерика Могерини вратила из САД, стекао се утисак као да је свима лакнуло. Очигледно је добила одређена уверења да до тога неће доћи“, навео је он.

Према његовим речима, судећи по порукама из Вашингтона, за сада нема назнака да би до ублажавања санкција могло да дође.

Чижов се осврнуо и на проблем украјинског конфликта, рекавши да Русија не намерава да одустане од разговора са САД о том питању.

Међутим, како је додао, Берлин и Париз су прилично суздржани када је реч о укључивању Вашингтона у „нормандијску четворку“.

„Питање укључивања САД у тај процес се провлачило и раније, али су Берлин и Париз прилично уздржани кад је о томе реч. Видећемо шта ће се догодити у будућности“, закључио је Чижов.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут