Косачов: Американци нису били у стању да организују ефикасну антитерористичку операцију у Сирији

28-02-2017 07:48:30 | | / vostok.rs |


Русија се неће бунити уколико се САД придруже операцијама које Русија и њени партнери спроводе у Сирији, али уколико поново буду гледали искључиво сопствене интересе, тако нешто ће изазвати забринутост и разочарање, изјавио је шеф међународног комитета Савета федерације Русије Константин Косачов.

„Американци нису били у стању да организују ефикасну антитерористичку операцију у Сирији, нису формирали антитерористичку коалицију и мало шта су учинили како би заштитили права и интересе грађана“, рекао је он.

Према његовим речима, све што су Русија и њени партнери учинили реално је допринело масовним прекидом борбених дејстава, што је било пресудно за спровођење антитерористичке операције.

Нешто раније се огласио главнокомандујући америчких снага на Блиском истоку Џозеф Вотел, који је рекао да је безбедносне зоне у Сирији могуће формирати искључиво у зонама где се примењују мере стабилизације и где се већ доставља хуманитарна помоћ.

Вотел је такође навео да САД преговарају са Турском како та земља не би ушла у отворени сукоб са сиријским Курдима, с обзиром да би то могло да се лоше одрази на целокупан ток борбе против ДАЕШ-а.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут