Москва и Миснк спремни да дискутују о свим питањима

21-02-2017 09:27:08 | | / vostok.rs |


Москва је увек спремна да разговара о било каквим питањима са Минском, укључујући и тешка, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са својим белоруским колегом Владимиром Макејем.

Министар енергетике Русије Александар Новак на Источном економском форуму у Владивостоку.

„Данашњи контакт наглашава да смо увек спремни да дискутујемо о свим питањима, укључујући и тешка, како бисмо пронашли решење“, истакао је руски министар.

Почетком фебруара председник Белорусије Александар Лукашенко оптужио је Москву за заоштравање руско-белоруских односа, и говорио о наводном кршењу уговора од стране Русије у области економије. Кремљ је то назвао некоректним и додао да спорна питања, укључујући и трговинске, Москва и Минск треба да решавају на миран начин, пословним преговорима.

Отварајући састанак са својим белоруским колегом Лавров је рекао да се сарадња Русије и Белорусије развија у радном режиму, пословно.

„И сигуран сам да ће нам данашњи састанак помоћи да идемо напред, и ка спровођењу програма координираних акција у области спољне политике федеративне државе за 2016⁄2017. годину“, рекао је Лавров.