Путин: НАТО стално покушава да увуче Русију у конфронтацију

16-02-2017 02:17:25 | | © Kay Nietfeld / www.globallookpress.com/ vostok.rs |


НАТО стално покушава да увуче Русију у конфронтацију, рекао је руски председник Владимир Путин. Такође је додао да се чланице НАТО-а и даље мешају у интерне ствари Русије.

Председник је рекао да се током протеклих година глобална безбедносна ситуација није побољшала, већ напротив, "да су многе постојеће претње постале озбиљније".

"НАТО са својим новим задатком - одвраћањем Русије, је још једна таква претња", рекао је Путин.

"То је циљ који стоји иза ширења Алијансе. То се и раније дешавало, али сада су пронашли ново оправдање за које мисле да буде озбиљно ", рекао је Путин.

"У ствари, они нас стално провоцирају, покушавају да нас увуку у сукоб", рекао је Путин, додајући да чланице НАТО-а "настављају напоре да се мешају у унутрашње ствари Русије са циљем дестабилизације друштвеног и политичког поретка у Русији."

Путин је додао да стране обавештајне службе и даље интензивно раде у Русији.

"У протеклој години смо ухапсили 53 страна обавештајна оперативца и 386 агената страних обавештајних служби", рекао је он.

Председник је такође изразио жаљење јер западне земље не координишуи напоре у борби против заједничког непријатеља - тероризма.

"То је у интересу свих, да се настави дијалог између обавештајних служби Сједињених Америчких Држава и других чланица НАТО-а", рекао је Путин.