Песков: Немојте да верујете новинским извештајима

15-02-2017 11:26:31 | | / vostok.rs |


Саопштења о вези тима америчког председника Доналда Трампа са руском обавештајном службом не заснивају се на било каквим чињеницама, изјавио је портпарол Кремља.

„Не читајте јутарње новине. То није мој израз, ако се сећате. Дакле, немојте да верујете новинским извештајима, јер је сада веома тешко разликовати праве од лажних вести, од ’новинарских патки‘“, рекао је Песков.

Песков је додао да „постоје позивања на пет различитих извора, али се ниједан од њих не наводи“.

„Вероватно постоје неке информације о тим људима. Можда ће доћи време и неко ће о томе говорити отворено. Хајде да сачекамо то време и не верујемо безличним информацијама. То је извештај који се не заснива ни на каквим чињеницама“, рекао је он.

Кремљ не види ништа необично у контактима саветника председника САД Доналда Трампа са руским званичницима, рекао је Песков новинарима.

„Обично постоји радна комуникација. И ради се о томе да представници америчке Амбасаде овде комуницирају са руским званичницима, долазе у Министарство спољних послова. Америчке дипломате овде разговарају са представницима региона, путују по Русији. То је уобичајена дипломатска пракса“, истакао је Песков.

Он је додао да нема ничег необичног што су Трампови саветници имали бројне контакте са руским званичницима.