Русија ће наставити да улаже напоре за деескалацију сукоба у Украјини

15-02-2017 11:19:04 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са америчким лидером Доналдом Трампом није помињао тему Крима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је рекао да су свеобухватне информације о телефонском разговору већ објављене. „Рекли смо све што смо имали да кажемо о телефонском разговору који сте споменули“, додао је Песков.

Русија ће наставити да улаже напоре за деескалацију сукоба у Украјини и намерава да настави да стрпљиво и доследно објашњава партнерима, укључујући и САД, разлоге за улазак Крима у састав Русије. Тема повратка полуострва се не разматра и о њој се неће разговарати са страним партнерима, изјавио је Песков.

„Као један од гараната минског процеса, заједно са партнерима у Берлину и Паризу, Русија ће наставити да улаже напоре за деескалацију сукоба и налажење политичког решења. У том смислу ће руска страна веома стрпљиво, на различитим нивоима, наставити да доследно и подробно износи своје аргументе нашим партнерима, укључујући и партнере у Вашингтону“, истакао је Песков.

„Што се тиче повратка Крима, та тема се неће разматрати, јер не може да се разматра. Русија не разматра питања која се односе на њену територију са страним партнерима“, додао је он.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут