Оптужбе да Дамаск користи хемијско оружје представљају подривање решавања ситуације

15-02-2017 09:55:25 | | / vostok.rs |


Захарова је изјавила да је у Сирији на снази режим прекида непријатељстава установљен 30. децембра 2016. Зона режима прекида проширује се приступањем једног броја јединица оружане опозиције Јужног фронта примирју. Гаранти примирја су Русија, Турска и Иран, а значајан допринос његовом одржању има Јордан.


Захарова је прецизирала да владине снаге настављају да напредују у правцу Палмире. Министарство одбране Русије објавило је снимке забележене помоћу дрона на којима се види како терористи варварски уништавају објекте Светске културне баштине Унеска у граду. Међутим, већ сада се може рећи да од древних споменика архитектуре и културе није много остало. Терористи су сравнили са земљом фасаду древног римског амфитеатра, као и колонаду Тетрапилона.

Оптужбе да Дамаск користи хемијско оружје представљају подривање решавања ситуације у Сирији, изјавила је портпаролка руског Министарства.

„Циљ ових оптужби је да се уништи прилика која је створена углавном захваљујући напорима Русије, за преокрет ка мирном политичком решењу у Сирији“, рекла је Захарова.


Раније је „Хјуман рајтс воч“ објавио извештај у којем се наводи да су сиријске владине снаге током 2016. користиле хемијско оружје у областима Алепа које контролише опозиција.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут