Русија и САД треба да оставе по страни несугласице због експанзије тероризма

13-02-2017 10:40:19 | | / vostok.rs |


Русија и САД треба да оставе по страни политичке несугласице због експанзије тероризма. Те државе су природни партнери у области борбе против тероризма и сарадња у тој сфери треба да се гради на поштеним и транспарентним основама, изјавио је заменик шефа дипломатије за питања борбе против тероризма Олег Сиромолотов у интервјуу листу „Известија“.

„Надамо се да би доласком на власт Доналда Трампа и нове администрације приступ Запада борби против тероризма могап да се промени и да ће САД напокон схватити да борба против тероризма треба да се води без двоструких стандарда и тајних агенди, а да међународна сарадња треба да се гради уз учешће легитимне владе земље на чијој територији се изводе контратерористичке операције“, рекао је Сиромолотов.

Заменик министра је навео да су, без обзира на постојање несугласица, Русија и САД природни партнери у сфери борбе против тероризма. Притом, по мишљењу заменика шефа руске дипломатије, развој и јачање таквог партнерства „одговара интересима обеју држава“.

„Рачунамо да ћемо са новом администрацијом САД имати плодотворнији дијалог у том правцу… Полазимо од тога да ће нас сам живот због експанзије тероризима натерати да оставимо по страни политичке несугласице и покушамо напокон да сарађујемо поштено и транспарентно у борби против тероризма“, закључио је он.