Русија и ЕУ разматрале противтерористичку сарадњу

09-02-2017 09:38:46 | | / vostok.rs |


Русија и ЕУ су се на састанку о борби против тероризма одржаном у Москви договориле да следећа рунда разговора буде одржана у Бриселу, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

„У Москви су 8. фебруара одржани разговори о међународној сарадњи у борби против тероризма између делегација Русије на чијем челу је био заменик министра спољних послова Русије Олег Сиромолотов и делегације Европске уније предвођене замеником генералног секретара eвропске службе за спољне послове Педро Серано“, наводи се у саопштењу на сајту руског Министарства.

„Постигнут је договор да се следећа рунда преговора одржи у Бриселу“, истиче се у саопштењу.

Русија и ЕУ су на састанку у Москви разговарале о могућности проширења противтерористичке сарадње у мултилатералним форматима, укључујући и УН, саопштило је Министарство након консултација.

„Разматране су могућности проширења сарадње у борби против тероризма у мултилатералним форматима, пре свега у Уједињеним нацијама“, говори се у саопштењу.

Русија и Европска унија су на састанку у Москви разговарале о обезбеђивању противтерористичке заштите цивилног ваздухопловства и борби против финансирања тероризма, пише у саопштењу.

„Одржана је темељна размена процене стања глобалних и регионалних терористичких претњи, искуством у борби против тероризма у Русији и на простору ЕУ. Посебна пажња посвећена је задацима превентивног деловања ’страних терориста‘, борби против ширења терористичких и екстремистичких идеологија, заоштравање радикализма, укључујући и на интернету, борби против финансирања тероризма и осигуравање безбедности цивилног ваздухопловства од тероризма“, саопштило је руско Министарство.