Поклонска: Резултати полиграфских испитивања не могу да буду основа за оптужбу

08-02-2017 06:31:31 | | / vostok.rs |


Шефица Комисије Државне думе за контролу доходака посланика Наталија Поклонска у интервјуу за РТ је испричала зашто коришћење полиграфа сматра неоправданим.

„Моја рођена сестра је полиграфолог. Једном сам је питала: ’Лена, тестирај на мени како то ради‘. Сестра ме је на пример питала: ’Да ли је данас 3. фебруар 2016. године?‘, ја сам одговорила: ’Да‘. ’Да ли је напољу сунце?‘ — ’Да‘. Затим ми је показала резултате и рекла: ’Ти си преварила полиграф! Сада је 2017. година, а не 2016‘. Једноставно нисам обратила пажњу на тај тренутак. Тако и човек који буде ишао на полиграф може да га превари, верујући да говори истину“, испричала је Поклонска.

Зато, према њеном мишљењу, резултати полиграфских испитивања не могу да буду основа за оптужбу за извршавање неког злочина.

„Резултати истраживања на полиграфу треба да потврде све прикупљене податке. Ако приликом провере чиновника, укључујући његову иницијативу, постоји потреба за коришћењем полиграфа, он га, наравно, може користити“, сматра посланица.

Али коришћење полиграфа је неоправдано, навела је она.