Рјабков: Сарадња Русије и САД о ПРО тешко замислива

07-02-2017 07:53:57 | | / vostok.rs |


Сарадња Русије и САД када је реч о противракетном штиту тешко је замислива у тренутној динамици билатералних односа, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Рекао сам да је Русија спремна да настави дијалог о стратешкој стабилности у случају да сви фактори буду узети у обзир. Управо због тога се могућност сарадње на питању противракетног штита још увек није појавила на хоризонту“, рекао је он.

Рјабков је истакао да Русија помно прати сва дешавања када је реч о ревидирању војне стратегије САД у свету, а посебно у Европи.

„Неопходно је акумулирати што више информација и дати адекватне анализе како би се утврдило у ком правцу се креће Америка“, додао је он.

Рјабков је такође рекао да Москва засад не види да нова америчка администрација намерава било шта да мења када је реч о противракетној одбрани, иако би могла додатно да појача одбрану континенталног дела земље.

„Републиканци традиционално јачају противракетну одбрану, у смислу да јачају њен потенцијал, али и маневарске способности“, закључио је.