Учесници преговора у Астани спремни на пуну имплементацију примирја у Сирији

06-02-2017 06:33:19 | | / vostok.rs |


Стручњаци из Русије, Турске и Ирана потврдили су на састанку у Астани да су спремни за сарадњу на пуној имплементацији примирја у Сирији, изјавио је шеф делегације Русије и заменик начелника главне оперативне управе Генералштаба Русије Станислав Хаџимагомедов.

У Астани је у понедељак одржан први састанак заједничке радне групе Русије, Турске и Ирана о контроли прекида ватре у Сирији основане у складу са споразумима на међународном састанку о Сирији у Астани 23. и 24. јануара.

„Делегације су потврдиле своју спремност да наставе да сарађују у интересима пуне имплементације режима престанка непријатељстава у Сирији“, рекао је Хаџимагомедов новинарима на конференцији за медије.

Он је додао да је договорено да следећи састанак буде одржан 15. и 16. фебруара, односно пре састанка у Женеви.

Хаџимагомедов је нагласио да је „састанак је заказан унапред, јер је потребно одобрење Анкаре и Техерана“.

Представници Јордана су на састанку у Астани о Сирији изјавили да су опозиционе снаге у јужним провинцијама Сирије спремне да се придруже режиму прекида ватре и спроведу војне акције против ДАЕШ-а и Нусра фронта, изјавио је Хаџимагомедов.

Он је додао да су „у принципу и турска страна и иранска страна и представници УН изразили интересовање за извештај и спремност за наставак рада са јорданском страном“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут