Одржан састанак СБ-а Русије о сиријском питању

27-01-2017 04:38:08 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин је одржао оперативни састанак са Саветом безбедности Русије, у шта су уврштени закључци преговора у Астани и перспективе даљих напора о сиријском политичком решавању кризе, саопштио је портпарол шефа државе Дмитриј Песков.

„Током састанка се разговарало о текућим унутрашњим социјално-економским питањима. Разговарано је и о резултатима преговора у Астани, као и о перспективама даљих напора за сиријско решавање кризе“, рекао је Песков новинарима.

Он је рекао да је била „наглашена важност консензуса свих страна по питању немогућности војног решавања сиријског проблема“.

„Одржана је и размена мишљења о текућем стању руско-америчких односа“, додао је Песков.

На састанку су учествовали: председница Савета федерације Валентина Матвијенко и председник парламента Вјачеслав Володин, руководилац администрације Кремља Антон Вајно, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министар иностраних послова Сергеј Лавров, министар одбране Сергеј Шојгу, министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев, директор ФСБ-а Александар Бортников, шеф спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин, специјални представник председника за питања заштите животне средине и саобраћаја Сергеј Иванов.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут