НИС добитник „Светосавске награде“ за допринос образовању у Србији

27-01-2017 01:24:57 | | / vostok.rs |


Компанија НИС добитник је престижне „Светосавске награде“ коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја за допринос квалитету образовања у Србији.

НИС je препознат као компанија која је у 2016. години својим улагањима у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“ допринела побољшању услова образовања у научним институцијама широм Србије. Кроз овај програм , који компанија спроводи већ пет година, до сада је подржано 26 олимпијада знања из математике, физике, хемије и руског језика, а ученици из Србије освајали су најсјајније медаље на међународним такмичењима широм света. Иницирано је и подржано оснивање четири нова студијска програма на факултетима, а отворена су и три билингвална руско-србска одељења у школама у Србији.



Такође, НИС је адаптирао и опремио савременим училима више од 40 учионица и лабораторија у школама и на факултетима, а кроз програм стипендирања до сада је прошло више од 94 студента, који наставу похађају на србским и престижним факултетима у Руској Федерацији.

Награду је у име компаније НИС примио Андреј Шибанов, заменик генералног директора и директор Функције за организациона питања и Снежана Лакићевић, Менаџер за сарадњу са универзитетима, образовним и научним институцијама.

„Ово признање за НИС je подстрек да наставимо са улагањима у побољшање услова у којима се образују млади у Србији, као и са подршком талентованим појединцима, јер сматрамо да је инвестирање у младе, улагање у будућност“, истакао је том приликом Шибанов.

"Светосавска награда“ је традиционално признање које додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја појединацима и институцијама које су се истакле својим залагањима и оствареним резултатима у области образовања и васпитања у Републици Србији. НИС је уједно и једина компанија којој је додељено овакво признање. Номинацију за ову најзначајнију награду у областои образовања у Републици Србији иницирале су школе и факултети са којима НИС дуги низ година сарађује.