Ана добила Кузњецову после борбе

15-08-2014 05:41:31 | | B92/ mojenovosti.com |

Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале турнира у Синсинатију после двочасовне борбе у три сета са Светланом Кузњецовом

Меч је трајао сат и 55 минута, а завршен је тријумфом српске тенисерке 6:2, 2:6, 6:3.
Ивановићева је тако учврстила супериорност над Кузњецовом, коју је добила 10 пута у једанаест WТА мечева. Једнако је супериорна и против следеће ривалке, Екилне Свитолине из Украјине, од које је у четири меча изгубила само један сет.

Непуна 24 сата после убедљивог тријумфа над Кристином Мекхејл Ана је поново изашла на терен и одмах изгубила сервис. Када је Кузњецова потврдила брејк мало ко је веровао да ће то бити све од ње у уводном сету и да следи шест везаних Аниних гемова. Далеко од тога да је пут ка сету био лак, Рускиња је имала брејк-лопте у сваком гему. укупно 7, али је Ана све одранила.

Други сет почиње као и први, изгубљеним сервисом наше тенисерке, али се доминације Кузњецове овог пута наставила. Иако је у сваком гему стигла бар до изједначења, Ана је искористила само једну од 4 брејк -лопте, па су после 73 минута тенисерке биле на почетку.

Иако је у трећем сету Ивановићева сачувала први сервис-гем, уследио је тежак период - гем са нулом па брејк за Кузњецову. Рускиња је повела са 3:1, али је права борба почела тад. Ана прави брејк у шестом гему, успева да спасе брејк-лопту у седмом, а у осмом излази као победник из велике драме после неколико пропуштених прилика на обе стране.

У последњем гему егзекуција је била рутинска, па је Ана спремна за пети окршај за мање од две године са Свитолином. Украјинка је победила Карлу Суарес-Наваро, другу узастопну носитељку, пошто је у претходној рунди против Квитове забележила прву победу над топ 10 играчицом у каријери.