Руски „Тандер-магнит“ заинтересован за већи увоз из Србије

15-08-2014 04:29:33 | | СРНА/ capital.ba/ mojenovosti.com |

Предсједник Привредне коморе Србије Жељко Сертић предао је данас представницима највећег руског трговинског ланца „Тандер-магнита“ листу србских извозника који имају потенцијал да пласирају прехрамбене артикле на тржиште Русије због повећаних руских захтјева за увозом хране након увођења ембарга земљама ЕУ.

Сертић је данас на састанку у Краснодару са менаџментом тог трговинског ланца договорио да они доставе Привредној комори Србије списак категорија производа који би могли да нађу мјесто на рафовима „Тандер-магнита“, саопштено је из Коморе.

На састанку је било ријечи и о могућностима да се поједноставе процедуре, смање транспортни трошкови и убрза превоз робе Дунавом.

„Привредна комора Србије пружа пуну подршку квалитетном наступу и пласману србских производа у Русију. Сви евентуални проблеми биће регистровани и рјешавани да би србски привредници на најбољи начин искористили шансе које пружа велико и захтјевно руско тржиште“, рекао је Сертић.

Према његовим ријечима, у Привредној комори Србије је почео да ради и Координациони центар за подршку извозницима у Русију.

Комерцијални директор „Тандер-магнита“ Марина Ивановна очекује нови квалитет сарадње и повећање пласмана србских производа у овој години.

„Тандер-магнит“ има 8.500 продајних објеката у свим регионима европског дијела Русије, међу којима 170 хипермаркета.

Компанија запошљава 220.000 радника, а располаже са више од 5.000 камиона за транспорт робе, наводи се у саопштењу.