Путин: Односи са Молдавијом протеклих година нису били најбољи

17-01-2017 05:39:10 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин је на састанку са председником Молдавије Игором Додоном изјавио да односи Русије и Молдавије у последње време нису били најбољи, али ће Додонова посета Москви бити подстицај за развој односа између држава.

„Драго ми је да Вам пожелим добродошлицу у Москву. Молдавија је важан партнер Русије у региону. Нажалост, знамо да односи између две земље протеклих година нису били најбољи. О томе говори и пад у трговинској размени. Он је два пута опао за последњих неколико година“, рекао је Путин.

„Али надам се да ће Ваша прва посета Русији, што је Ваш први пут у иностранство на функцији председника, имати добар подстицај за развој наших билатералних односа у свим областима и, наравно, моје колеге и ја поново Вам честитамо на избору за председника Молдавије и на преузимању дужности“, рекао је руски председник.

Са своје стране, лидер Молдавије изјавио је да очекује да ће земље успети да успоставе стратешко партнерство.

„Народ Молдавије се нада да ћемо 2017. започети нову фазу и да ћемо моћи да обновимо стратешко партнерство у кључним областима“, истакао је Додон. „Ово је моја прва званична посета од избора… Због тога већина грађана, цела Молдавија, са пажњом прати ову посету и нада се решавању проблема који су се нагомилали“, рекао је молдавски председник.