Песков: Руси више воле домаће производње којих захваљујући санкцијама има све више

17-01-2017 12:35:17 | | / vostok.rs |


Портпарол Кремља Дмитриј Песков је коментарисао процену саветника Доналда Трампа Антонија Скарамучија о антируским санкцијама, који је изјавио да Руси могу да једу и снег да би преживели.

Песков је истакао да може да се сложи са речима Скарамучија који је објаснио бесмисао санкција спремношћу Руса да једу снег.

„Руси више од снега воле веома укусне специјалитете домаће производње којих захваљујући санкцијама има све више“, истакао је Песков.

Раније је саветник за сарадњу са бизнисом новоизабраног председника САД Доналда Трампа Антони Скарамучи изјавио да су америчке антируске санкције имале супротан ефекат због природе Руса који су „у стању да једу снег да би преживели“.

САД стално вршиле притисак на руске дипломате При администрацији одлазећег америчког председника Барака Обаме америчке обавештајне службе стално су вршиле притисак на руске дипломате, међутим, Москва се нада да ће у дугорочном плану расти поверење између две земље, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Жалимо због тога што је Вашингтон прибегавао таквим методама (притисак, покушаји врбовања дипломата) и надамо се да ћемо у будућности успети да у нашим билатералним односима успоставимо већи степен међусобног поверења и узајамног поштовања“, истакао је Песков.

Портпарол руског председника додао је да су врбовања покушавана у више наврата и нагласио да то „сведочи о томе да се на руске мисије у иностранству заиста врши константан притисак, да се одвија константан рад на прикупљању података, често веома агресивним методама“. Јутрос је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на годишњој конференцији за новинаре рекао да је постојао покушај врбовања америчких тајних служби руског дипломате у априлу 2016. и додао да то није био једини случај.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут