Захарова: Надамо се да се нова администрација САД неће водити антируском политиком

12-01-2017 06:17:44 | | / vostok.rs |


Москва оцењује распоређивање америчких војника на Балтику као провикацију у близини руских граница, изјавила је на брифиннгу званична представница МСП-а Русије Марија Захарова.

„Ми смо обратили пажњу на распоређивање на Балтику америчких војника за специјалне операције. Та тема није остала непримећена. То оцењујемо као још један пример провокационе војне активности у близини руских граница у складу са пословичном линијом обуздавања Русије“, рекла је она.

Она је навела да је очигледно и да је „циљ оваквих напора, као и у случају очигледних ужурбаних пребацивања америчке тешке војне технике у Европи, покушај да у последњим данима Обамина администрација максимално закомпликује ситуацију у билатералним односима и учини нове америчке власти таоцима такве своје планске и веома, благо речено, непријатељске политике према Русији“.

Захарова је изјавила да се Русија нада да нова администрација САД неће кренути према Москви ћорсокаком својих претходника.

„Наравно, и даље ћемо узимати у обзир у политику САД у војном планирању против Русије, укључујући и у балтичким земљама. Надамо се да се нова администрација неће водити том политиком ћорсокака. Може се рећи да то није само политика ћорсокака, већ да провоцира сукоб наших држава“, рекла је Захарова.