Распоређивање тенкова САД на нашим границама тумачимо као претњу

12-01-2017 02:59:35 | | / vostok.rs |


Русија сматра да је распоређивање америчких тенкова и оклопне технике у Пољској претња, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

„Свака држава може негативно оценити повећање страног војног присуства близу својих граница. Управо тако то и схватамо“, рекао је Песков.

Он је додао да у Кремљу гледају на то као на претњу, и као на акције које представљају претњу интересима и безбедности Русије.

„Ми то тумачимо као претњу и акцију која угрожава наше интересе и безбедност. Трећа земља појачава своје војно присуство у близини наших граница у Европи. То чак није ни европска земља“, додао је Песков.

Он сматра да није важна величина војног контигента.

„Да ли је у питању хиљаду или 10.000, свеједно. То је јачање војног присуства и немам шта да додам“, изјавио је портпарол председника Русије.

Амерички тенкови и оклопна возила са више од 3.000 војника стижу данас у Пољску. У питању је највеће америчко војно ангажовање у Европи у последњих неколико деценија. Више од 80 тенкова и стотине оклопних возила већ је стигло у Немачку и сада се премештају према источној Европи друмским путем и железницом.