Симоњанова: Извштај Ције као састав из основне школе

08-01-2017 09:04:08 | | / vostok.rs |


Главна уредница телевизије РТ и Спутњика Маргарита Симоњан реаговала је на наводе америчких обавештајних служби о наводној умешаности Русије, руских хакера и руских медија РТ и Спутњик у исход председничких избора у САД.

" „Драга ЦИА! То што сте овде исписали потпуни је промашај. Тема није разрађена, извори нису именовани, обавештајни подаци су застарели и/или нетачни, као састав из основне школе. Код нас би вам у обавештајној школи лупали пацке за такве пропусте. А то је, поред осталог, болно. Мораћемо да преузмемо пријатељско покровитељство над вама. Ево неколико основних ствари које треба искористити у вашем раду на исправљању грешака. Чињенице морају бити проверене, доказа треба да буде мноштво. За рад на грешкама сваку чињеницу треба уредно преписати по три пута, без грешки и исправки, лепим рукописом. После празника учитељ ће сам проверити!

Када ми је била 21 година, 2001. године, извештавала сам о изборима на Криму. У време када је тамо — као и увек, уосталом — владало јако проруско расположење. После мог двонедељног службеног пута оно није ослабило. Закључке донесите сами.

’Спутњицима‘ на територији бившег Совјетског Савеза руководи мој заменик и бивши невенчани муж Андреј Благодиренко. Овај посао сам му предложила пошто смо се раставили. Под његовим вођством ’Спутњици‘ су избили на прве позиције по броју читалаца и слушалаца у својим земљама. На овај начин је научно доказано да се руска пропаганда преноси сексуалним путем. Закључке донесите сами.

Неколико пута сам се сретала са Џулијаном Асанжом. То могу да потврде камере за надзор на улазу у Амбасаду Еквадора, као и твитови које сам ја лакомислено написала. Састанци су одржавани у Лондону. ’Лондон из д кепител оф Грејт Британ‘. Закључке донесите сами.

Телевизијски канал РТ достигао је милијарду прегледа на Јутјубу први међу светским информативним медијима још 2013. године. Јасно је уколико су руски хакери још тада хаковали све кориснике Јутјуба, али није јасно како толики број људи гута руску пропаганду без рена и сенфа. Закључке донесите сами.

Алексеј Громов заиста је мој контакт у Кремљу. Наши контакти су прилично чести и понекад уз алкохол. Ја највише волим немачко пиво, а он руску вотку. Закључке донесите сами.

Једном је Алексеј Громов, враћајући се из шуме, где је брао печурке, успут свратио код мене и оставио ми корпу са печуркама. У то се можете уверити на снимцима камера за надзор нашег села. Затим је код мене у гостима боравио актуелни сарадник Стејт департмента САД. И у то се можете уверити на исти начин. Нахранила сам сарадника прженим белим печуркама, вероломно их представљајући као традиционално руско јело. Закључке донесите сами.

Пре годину дана ми смо показали како ће кад оду у пензију Обама и Кери гледати РТ код куће и плакати. Тај видео-клип можете погледати на интернету. За то је потребно укуцати адресу латиницом или кликнути, односно притиснути дугме миша на овај линк. Закључке донесите сами.

И последње. Када ми је било 15 година без веза и новаца отишла сам сама да се школујем у САД у оквиру школске размене коју плаћају амерички порески обвезници. Још тада је озбиљан амерички порески обвезник био Доналд Трамп. Закључке донесите сами.“ Маргарита Симоњан "