НАТО није у стању да се бори са таквим противником као што је Русија

06-01-2017 10:06:41 | | / vostok.rs |


Након завршетка Хладног рата земље НАТО-а су навикле на повољне услове и сада војска алијансе једноставно није у стању да се бори са таквим противником као што је Русија, изјавио је бивши командант уједињених Оружаних снага Велике Британије Ричард Беронс.

Беронс је навео да је за циљ који је поставило Министарство одбране — да за две године доведу Оружане снаге у стање спремности за рат са таквом земљом као што је Русија — бити потребни „велики интензивни организационо-плански радови и повећање одбрамбене снаге“.

По његовим речима, у овом случају довољно је погледати на стање у НАТО-у, који се налази у потпуној демобилизацији.

„Алијанса није у стању високе борбене готовости. У сваком случају, велика одбрамбена снага НАТО-а није и не може да се бори против оног што Русија може показати“, изјавио је генерал.

Беронс је навео да када нема осећаја претње од Русије, власти троше буџетска средства у друге сврхе. По његовим мишљењу, то није најбољи план за будућност.

„Да ли можемо гарантовати да ће будућност бити повољна као недавна прошлост? Ако не, онда треба урадити нешто друго, направити неки други избор“, закључио је генерал.