Конашенков Цији: САД уништиле привредну инфраструктуру Југославије

04-01-2017 07:01:51 | | / vostok.rs |


Коалиција предвођена САД није бомбардовала постројењаза производњу нафте која су заузели терористи у Сирији, саопштио је портпарол руског министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.


"За дивно чудо, нафтна поља под контролом терориста, која им омогућују да зараде десетине милиона долара сваког месеца нелегалном продаје нафте и регрутују нове плаћенике из целог света, нису била мета америчког бомбардовања", рекао је Конашенков.

Директор Ције Џон Бренан раније је изјавио да Русија користи "тактику спржене земље" у Сирији.


"Оно што Руси раде у Сирији, тактика спржене земље, тежи се да се доведе до разарања, и хиљада и хиљада невиних смрти, а то није нешто што би САД икада урадиле у било ком од војних сукоба ", рекао је Бренан.

"Шеф Ције би требало да зна и памти историју", рекао је Конашенков, указујући на америчко нуклеарно бомбардовање Јапана током Другог светског рата, као и касније војне операције у Вијетнаму и Лаосу за које нико у САД још није кажњен.

"Такође бих желео да подсетим Бренана ко је све започео међународне ратове протеклих деценија захваљујући лажним подацима Ције о Југославији, Ираку, Авганистану и Либији, где је започето, настављено и завршено са уништењем привредне инфраструктуре свих ових држава од стране америчке авијације", рекао је Конашенков.

То је "сумњива случајност" да су америчке компаније блиске Цији и Пентагону увек биле међу првима које добијају уговоре за обнову оштећене инфраструктуре, додао је он.

"Џон Бренан је савршено свестан стварних резултата акција Русије у Сирији. Специјално за Цију и друге службе, објавили смо све на састанку састанку Министарства одбране" додао је Конашенков.

Раније је у децембру, руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао да је више од 12.300 квадратних километара, укључујући скоро 500 насељених метса ослобођено од терориста у Сирији. Од почетка операције Русије, њена авијација је извршила 71.000 удара на циљеветерористичке инфраструктуре, елиминисала 725 кампова за обуку, 405 фабрика оружја, и 1.500 комада војне опреме. Убијено је 35.000 милитаната, рекао је Шојгу, додајући да је других 9.000 положило оружје.

"Али, најважнији резултати се постижу без текуће америчке администрације. Заједно са Ираном и Турском договорен је споразум са снагама сиријске опозиције, који је ступио на снагу 30. децембра, како био се прекинула непријатељства и припремило за преговоре у Астани о решењу сиријског сукоба ", закључио је Конашенков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Восток,РТ