Косачов: Асад спремнан да помогне свим средствима у постизању договора о Сирији

31-12-2016 11:28:55 | | / vostok.rs |


Председник Сирије Башар ел Асад изразио је спремност да помогне свим средствима у постизању договора о Сирији и примирју, рекао је у Бејруту новинарима шеф комитата Савета федерације Русије за међународне послове Константин Косачов, говорећи о састанку са Асадом.

Делегација Савета Федерације заједно са посланицима европског парламента посетила је јуче Дамаск и Хмејмим, где је имала састанке са председником Сирије и парламентарцима те земље.

На њима је разговарано о последњим догађајима у Сирији, борби са тероризмом и наставку међупарламентарне сарадње.

„Наше путовање и разговори са Башаром ел Асадом су се поклопили са постизањем договора о објављивању примирја у Сирији. Договор је постигнут уз учешће Турске и Ирана — земаља које имају различите приступе решавању сиријске кризе. Са тачке гледишта Башара ел Асада, то је веома јака конструкција, без обзира на противречне позиције страна… Асад је поздравио постизање овог примирја и са своје стране изразио чврсту спремност да помогне свим могућим средствима“, рекао је Косачов.

Он је навео да у Дамаску сматрају да је победа у Алепу била преломна тачка у развоју ситуације у Сирији што омогућава напредак политичког процеса, могуће и уз учешће великог броја политичких снага у Сирији, што је и став Башара ел Асада.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут