Измет на папиру тих париских двоножаца - Конашенков о карикатури „Шарли ебдо“

31-12-2016 10:27:37 | | / vostok.rs |

Портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков назвао је карикатуру коју је на тему несреће руског авиона Ту-154 у близини Сочија управо објавио познати француски сатирични часопис Charlie Hebdo гадошћу.


Скандалозни француски сатирични часопис Charlie Hebdo објавио је на свом сајту карикатуру поводом пада руског авиона Ту-154 у коме су се налазили чланови ансамбла руске војске Александров. На карикатури се налази авион који пада, у коме солиста ансамбла изводи тона. У потпису стоји: „Репертоар хора Црвене армије се шири".

„Још један измет на папиру тих париских двоножаца, који не тангира, чак је и само обраћање пажње на ту натегнуту гадост понижавајуће за нормалног човека. Напомињемо само једно, не дотичући се самог шкрабања. Ако такво „стваралаштво"и манифестује истинске „западне вредности"њихови носиоци и заговорници осуђени су на неуспех. У најмању руку на усамљеност у будућности, рекао је Конашенков коментаришући каракитуре које је на тему авионске несреће руског авиона Ту-154 објавио француски часопис Charlie Hebdo.


Како је рекао не чуди што су занемели Руси који су недавно правили селфије у мајицама са натписом "Je suis Charlie".

Авион Ту-154 срушио се на путу за Сирију у Црно море неспоредно после полетања са аеродрома у Сочију на коме је узимао гориво. У авиону су се налазиле 92 особе, 8 чланова посаде и 84 путника, међу којима је осам војника, 64 музичара ансамбла песме и плеса МО Александров, 9 новинара, руководилац хуманитарног фонда Праведна помоћ Јелизавета Глинка и два федерална функционера.

Часопис Charlie Hebdo редовно објављује провокативне карикатуре на актуелне теме. Пажњу међународне заједнице скренуо је после терористичких нападана редакцијуу јануару прошле године.

На појаву карикатуре корисници друштвених мрежа негативно су реаговали и осудили је. Савез новинара Русије назвао је карикатуру увредљивом. Потпредседник Државне думе Ирина Јаровајаизјавила је да подстиче тероризам. Опуномоћеник за људска права, демократију ивладавину права Министарства спољних послова Русије Константин Долгов истакао је дасу сарадници француског часописаизгубили људско достојанство.

Руска реч