Русија планира 23 космичка лансирања наредне године

29-12-2016 09:54:00 | | / vostok.rs |


Русија намерава да следеће године са космодрома „Бајконур“ спроведе 15 лансирања, са „Плесецкa“ шест и још два са „Восточног“, изјавио је потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин.

Он је истакао да је усаглашен и концепт наставка развоја космодрома „Бајконур“, који се налази у Казахстану, али је уступљен Русији на коришћење.


"Ми сви схватамо значај космичких активности за целу нашу земљу. Грешке, било застоја нису корпоративни неуспеси и неуспеси, то је у ствари бол доживљава целој земљи, простор смо болесни све Русија и стога је неопходно да бисмо били сигурни да су се на проблематичним почне, да се створи стабилну констелацији, која би била у стању да пружи Русији нове технолошке могућности. "

„Са колегама из Кахастана усаглашен је читав низ радова на космодрому, између осталог и на развоју лансирног комплекса за ракете типа ’зенит‘“, навео је Рогозин.


Како је рекао, то је доказ да Русија неће одустати од космодрома „Бајконур“, упркос томе што се ради на изградњи друге фазе космодрома „Восточни“. Рогозин је подсетио да је ове године са „Бајконура“ лансирано 11 космичких апарата.