Путин: Број проблематичних тачака у свету се не смањује

27-12-2016 08:22:01 | | / vostok.rs |


Број проблематичних тачака у свету се не смањује, а застарели конфликти се не решавају у жељеном обиму, што изазива забринутост, изјавио је руски председник Владимир Путин

„Зато да је тешко решавати односе у многим деловима света. Број проблематичних тачака у свету се не смањује“, истакао је Путин на заседању савета Организације за колективну безбедност (ОДКБ).

Он је истакао да је реч о Авганистану, Сирији, као и о другим тачкама у свету. На самиту се обратио и казахстански председник Нурсултан Назарбајев који је рекао да је његова земља спремна да развија војно-техничку сарадњу са Русијом.


Самит ОДКБ-а одржава се у Санкт Петербургу, а између осталог на сусрету ће речи бити и о томе ко ће бити нови генерални секретар Организације.

Руски председник је колеге из ОДКБ-а информисао о корацима усмереним на стабилизацију ситуације у Сирији и сарадњи с Турском и Ираном, рекао је новинарима генерални секретар ОДКБ-а Николај Бордјужа. Према његовим речима, лидери земаља ОДКБ-а наложили су да се процене нове претње и да се испланирају мере које је неопходно колективно предузети како би се оне неутрализовале.

Бодружа је истакао да је током целе седнице главна пажња била посвећена процени војно-политичке ситуације. „Посебно је детаљно размотрено погоршање ситуације у Авганистану, погоршање ситуације на таџикистанско-авганистанској граници, као и мере које је неопходно предузети ради помоћи Таџикистану како би се стабилизовала ситуација на граници“, додао је Бордјужа.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут