Савет безбедност Русије разматрао решење ситуације у Сирији

24-12-2016 02:38:47 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин разматрао је данас са сталним члановима Савета безбедности Русије решење ситуације у Сирији, као и припрему за предстојећи самит Евроазијске економске уније и Организације за колективну безбедност и сарадњу, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„На састанку се разговарало о ситуацији у Сирији, узимајући у обзир протекле операције сиријских оружаних снага на ослобађању Алепа од терориста, као и ток припрема за могући састанак у оквиру решења ситуације у Сирији у Астани“, рекао је Песков.

„Разматрана су различита питања везана за припрему предстојећих састанака који ће бити одржани у понедељак у Санкт Петербургу у оквиру Евроазијске економске уније и ОКБС“, додао је Песков.

На састанку је било речи и о неким унутрашњим друштвено-економским питањима. На састанку су учествовали премијер Русије Дмитриј Медведев, шеф администрације Кремља Антон Вајно, председници оба дома парламента, Валентина Матвијенко и Вјачеслав Володин, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министри унутрашњих послова Владимир Колокољцев, спољних послова Сергеј Лавров, одбране Сергеј Шојгу, директор ФСБ Александар Бортников, шеф СВР Сергеј Наришкин, специјални представник председника за питања управљања животном средином, екологије и транспорта Сергеј Иванов.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут