Путин честитао Асаду ослобођење Алепа

24-12-2016 10:15:26 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са својим сиријским колегом Башаром ел Асадом и честитао му на ослобађању Алепа од терориста, наводећи да је сада неопходно усредсредити се на мирно решавање кризе, саопштила је прес-служба Кремља.

„Овај успех је постао могућ захваљујући заједничким напорима свих који су се ујединили у борби против међународног тероризма у Сирији“, навео је Путин и нагласио да је сада „основни задатак усмерити напоре на унапређење мировног решавања кризе, пре свега закључивањем споразума о комплексном решавању сиријске кризе“.

Сиријски председник је захвалио Путину на залагању Русије за ослобађање Алепа, пренела је сиријска државна агенција САНА.

„Током разговора Асад је захвалио председнику Путину и Русији, која је постала главни учесник, заједно са савезницима, у ослобађању Алепа“, наведено је у саопштењу.

Асад је навео да „победа у Алепу отвара врата за политички рад у Сирији и да ће подстаћи многе који су то спречавали да се укључе у политички процес и помирење“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут