Конашенков: Ради напретка помирења у Сирији потребан договор свих страна

18-12-2016 08:31:23 | | / vostok.rs |


Операција за евакуацију милитаната из Алепа показује колико је након ње постало очигледно да је за постизање мира у Сирији потребно почети разговоре са свим странама, и то „на земљи“, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Ова операција руског Центра за помирење зараћених страна показала је да је ради даљег напретка помирења у Сирији потребна жеља да се непосредно на земљи договоримо са свим странама у конфликту, осим са терористичким групама“, рекао је прес-секретар Министарства одбране генерал Игор Конашенков.

„Одржавање конференције на Западу уместо разговора са свим странама у Сирији осим терориста је - ћорсокак“, додао је руски генерал.

У Министарству одбране су још једном навели да је евакуација милитаната из Алепа ставила тачку на питање одвајања тзв. „умерене опозиције“ од радикалних снага.

„Операција за евакуацију милитаната заједно са породицама из Алепа отворила је нове могућности за увођење режима прекида ватре у другим подручјима Сирије“, закључили су у Министарству одбране. Евакуацијом терориста и њихових породица из града спасено је скоро 10.000 особа.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут