Сочију одузето право да буде домаћин Светског првенства у бобу и тобогану

14-12-2016 09:09:06 | | / vostok.rs |


Међународна боб и тобоган федерација одлучила је да измести Светско првенство 2017. године из Сочија. Ново место биће објављено касније, јавио је „Р спорт“ позивајући се на изјаве Федерације.

„Извршни одбор Федерације осетио је да би у овим тешким временима било разумно да се не организује такав догађај у Русији“, наводи се у извештају ове спортске организације.

Истиче се да је одлука донета да би омогућила учешће представника свих земаља у такмичењима, усмеравање на спорт и избегавање политичких расправа. Међународна боб федерација такође уважава напоре које је уложила руска страна за организацију првенства.

„У садашњим условима било би практично немогуће у потпуности оценити напоре организационог одбора турнира или квалитет стазе комплекса ’Санке‘“, наводи се у саопштењу.

Светско првенство у бобу и скелетону требало је да се одржи у Сочију од 13. до 26. фебруара. Раније је Боб и тобоган федерација Немачке предложила да се Светско првенство 2017. премести из Русије у Немачку.

После објављивања извештаја Комисије Светске антидопинг агенције о примени допинга руских спортиста на Олимпијским играма 2014. године, јужнокорејски и летонски спортисти одбили су да учествују на Светском првенству.