Песков: Путин обраћа пажњу на начин на који до јавности долазе његове изјаве, његове мисли

14-12-2016 08:59:46 | | / vostok.rs |


Русија рачуна на дијалог са САД након доласка у Белу кућу новоизабраног председника Доналда Трампа, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Надамо се да ће све оне изјаве које је давао новоизабрани председник Доналд Трамп, његова жеља да обнови дијалог са Русијом, бити реализоване“, рекао је Песков у интервјуу за телевизију РТ. Он је рекао да је „тренутно стање билатералних односа са САД незадовољавајуће“.

„Надамо се да ћемо поправити дијалог са њим“, додао је Песков. Песков сматра да Москва жели ресетовање односа са Вашингтоном у различитим областима, међу којима су трговинско-економска сарадња.

Портпарол Кремља не сматра да се у Европи ствара нека коалиција подршке Владимиру Путину.

„Не слажем се са онима који виде стварање неке пропутиновске коалиције у Европи. Пре бих рекао да је све више трезвених, балансираних и патриотски настројених људи“, истакао је Песков.

Он сматра да изборе не добија онај ко даје пуста обећања и покушава да учини све могуће да би сачувао власт.

Русија и Турска посвећене територијалном и политичком интегритету Сирије


Русија и Турска деле заједничке идеале у решавању сиријске кризе, то је територијални и политички интегритет земље, изјавио је Песков.

„Ми имамо заједничке идеале. Придржавамо се заједничких идеала територијалног и политичког интегритета Сирије који би требало да буду гарантовани“, рекао је Песков.

Он је додао да Москва и Анкара „имају добро успостављен процес размене информација о Сирији на нивоу наших дипломата и наше војске“.

Путин равнодушан према покушајима да се прикаже у лошем светлу

Председник Русије Владимир Путин не реагује на покушаје Запада да њега и Русију прикаже у негативном светлу, изјавио је Песков. „Путин не обраћа пажњу на такве ствари“, рекао је он.


„Он обраћа пажњу на начин на који до јавности долазе његове изјаве, његове мисли. Он је незадовољан када се његове речи погрешно тумаче у листовима, а то се, нажалост, често дешава“, истакао је портпарол Кремља. Он сматра да се русофобија на Западу вешто диригује и да се на томе раде прилично професионално.