Лавров у Београду: Ослањамо се на вечите вредности, пријатељство и љубав

12-12-2016 05:46:02 | | / vostok.rs |


Руски министар спољних послова Сергеј Лавров борави данас у билатералној посети Србији, током које је разговарао са највишим србским званичницима, док ће сутра присуствовати састанку Савета министара Организације за црноморску економску сарадњу.



Лаврова је по доласку у Београд на аеродрому „Никола Тесла“ дочекао први потпредседник владе и шеф дипломатије Ивица Дачић, а потом се састао са премијером Александром Вучићем. Руски министар спољних послова и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин положили су венце на Гробљу ослободилаца Београда и на Споменик црвеноармејцу.

Председник Србије Томислав Николић је Лаврову уручио Орден српске заставе првог степена. Руски министар је изјавио да одликовање за њега представља велику част и не само за њега већ и за Министарство спољних послова Русије.

Током разговора са председником Николићем Сергеј Лавров му је пренео најтоплије поздраве председника РФ Владимира Путина.

Лавров је изјавио да "нас дешавања у свету још једном убеђују у неопходност да се ослањамо пре свега на вечите вредности, пријатељство и верност". „Вишевековне традиције пријатељства између Русије и Србије су гаранција да ћемо чинити све за развој наших земаља и побољшање живота наших народа“, нагласио је министар. „Наши односи су узајамно корисни и ослањају се на националне интересе наших земаља“.

Руска реч