У терористичком нападу у Истанбулу погинуло 38 особа

11-12-2016 11:31:10 | | / vostok.rs |


У терористичком нападу у Истанбулу погинуло је, према последњим подацима, 38 особа, од којих су 30 полицајци, док је 166 рањено, саопштио је министар полиције Турске Сулејман Сојлу, преноси агенција Анадолија.

Турски министар је саопштио да је ухапшено десет лица која се сумњиче за умешаност у напад. Потпредседник Владе Турске Нуман Куртулмуш је изјавио да је за напад, највероватније, одговорна Радничка партија Курдистана.

Руски председник Владимир Путин изразио је саучешће турском председнику Реџепу Тајупу Ердогану због погибије људи. Он је изразио увереност да ће извршиоци и наручиоци терористичког напада бити кажњени, саопштила је прес-служба Кремља.

Напад се догодио синоћ у 20.30. Према последњим подацима, поред стадиона „Водафон арена“ након фудбалске утакмице су одјекнуле две експлозије, од којих је једну могао извести самоубица. Након експлозија није саопштавано да има погинулих, али је касније објављено да се ради о 15 људи. Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је овај чин прогласио терористичким нападом. У Турској је данас дан жалости због.