Бошко Обрадовић за Вечерње Новости: Избори да реше дилему

06-08-2014 02:26:52 | | Двери/ mojenovosti.com |

Да грађани одлуче да ли су за Европску унију или за сарадњу са Русијом!

То је, за „Новости“, изјавио Бошко Обрадовић, члан старешинства „Двери" који оцењује да политика - и ЕУ и Москва - више не може да се води:

- Практично, једина добра ствар коју је учинила актуелна власт је то што нису повукли ниједан потез против Русије. Али, неће још дуго моћи да балансирају између Брисела и Кремља.

Како то да „патриотске странке“ суштинско опредељивање Србије дочекују у дубокој сенци и изван парламента?

- На делу је велика прекомпозиција целокупне политичке сцене. УРС и ЛДП нестају, ДСС и СРС су обезглављени, ДС се расцепкао на фронцле. Практично, само су „Двери“ из опозиције задржале своју снагу. До краја године бићемо предводници нове политичке генерације која се рађа. Долази наше време.


Хоћете ли и даље инсистирати на обједињавању националних и евроскептичних странака?

- Наравно. Али прво морамо да видимо ко ће водити ДСС и каква ће бити њихова политика и да ли ће се Шешељ вратити из Хага да преузме СРС. Свакако, ми на јесен постајемо стожер националне опције.

До тада, и парламентарне странке могу да се удаље од ЕУ због светских политичких турбуленција...

- Па, видимо да и Бојан Пајтић јавно изјављује да еврофанатизам нема никаквог смисла. Али, све што се дешава потврда је ставова које Двери заступају годинама. Као што је била немогућа Тадићева политика и Косово и ЕУ, тако је немогућа и Вучићева позиција и Брисел и Москва. Зато смо ми тај весник нове доминантне политике у земљи.

Странке које нису прешле цензус упале су у жестоку кризу лидера па и политичке оријентације. Како је код вас?

- Са наших четири одсто подршке, ми смо сада трећа или четврта странка по снази у земљи. Спремамо нове кадровске, организационе и програмске промене које ћемо усвојити на годишњој скупштини у новембру.



КАТЕГОРИЈЕ