Свако јутро започните шољом топле воде са лимуном

05-08-2014 03:38:02 | | РТРС, фото: РТРС/ mojenovosti.com |

Јутарњи ритуали су неизбјежан дио нашег живота. Док је неком прва помисао шетња пса, одлазак у куповину, прелиставање обавеза, прва кафа, цигарета или доручак, неко пронађе времена и за своје здравље, па дан започне напитком који чини "чуда" за наш организам. И вама препоручујемо!

Нико од нас нема гаранције за здрав и дуговjечан живот, ипак, можемо се потрудити да понекад поведемо рачуна о свом организму и помогнемо му једноставним "триковима" и навикама. Свако јутро започните чашом топле воде у коју ћете додати сок од једног лимуна, и убрзо ћете примијетити низ предности које ова мјешавина доноси.

Одузеће вам свега минут, два, а подариће вам јак имунитет и побољшаће ваше цјелокупно здравље! Прве резултате ћете примијетити већ након мјесец дана. Рецепт је веома једноставан, довољне је да свако јутро у шољу топле воде исциједите пола лимуна!

1. Јача имуни састав: Лимун је препун витамина, који је чудотворан за леијчење прехладе, али и опоравак имунитета, а обилује и калиујумом који стимулише мозак, нервну функцију и помаже у контроли крвног притиска.

2. Дјелује као благи, природни диуретик и помаже варењу: Лимунов сок отклања надуст стомака, потпомаже варење, а ублажава и симптоме горушице или подригивања. Такође, оно вас тера да путем мокрења чешће избацујете токсине из организма, али и спречава детоксикацију.

3. Уравнотежава pH вриједност у тијелу: Упркос томе што је веома кисео, лимун у организму постаје алакалан (базан), а управо су алкалне намирнице кључ за добро здравље, покретљивост, елан....

4. Помаже при губитку килограма: Лимун је пун влакана, па се зато успјешно бори против глади.

5.Чисти кожу: Витамин Ц помаже при смањењу бора и флека на кожи. Лимун и топла вода подмлађују кожу, али и извлаче токсине из ње, због чега ће ваша кожа увијек бити чиста!

6. Освјежава дах: Лимн не само што ће вам омогућити свеж дах, већ ће и ублажити евентуалну бол зуба или упалу десна. Ипак, имајте на уму да лимунска киселина нагриза глеђ, па водите рачуна да неколико сати послије конзумирања воде са лимуном не перете зубе.

7. Подиже енергију и расположење: Лимунов сок обезбјеђује човјеку енергију и утиче на смањење анксиозности и депресије! Мирис лимуна у трену побољшава расположење и "чисти" ум.

8. Хидрира лимфни састав: Чаша топле воде са лимуном спријечиће дехидрираност и надбубрежни умор у току дана, што је веома битно, јер ако је наше тијело "жедно" то може довести до ситних здраствених сметњи.