Песков: Гранатирање руске болнице у Алепу било циљано

06-12-2016 11:15:02 | | / vostok.rs |


Милитанти су циљано гађали руску болницу у Алепу, имали су координате, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков изјавио је у понедељак да су борци тзв. сиријске опозиције извели напад на руску мобилну војну болницу у Алепу. У нападима су погинула два руска војна медицинска радника, а један је рањен.

„Напад се догодио и био је циљан. То указује да су милитанти који су извршили напад имали одговарајуће координате“, истакао је Песков.

Кремљ жали због „више него скромне“ реакције Запада на напад болнице у Алепу Русија практично сама покушава да пружи хуманитарну помоћ становницима Алепа и жали што је међународна заједница, укључујући и САД, више него скромно реаговала на гранатирање руске болнице, изјавио је Песков.

„Ми веома жалимо што међународна заједница, укључујући и наше партнере у Америци, више него скромно реагује на трагедију која се догодила у гранатирању наше болнице у Алепу. Веома нам је жао што руска страна сада практично сама покушава да пружи хуманитарну помоћ оним становницима који долазе из источног Алепа, бежећи од милитаната. Поздравили бисмо проактивнији приступ наших западних партнера у овом контексту“, додао је Песков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут