Лавров: Напад на болницу у Алепу је планирана акција

06-12-2016 10:59:18 | | / vostok.rs |


Напад на руску војну болницу у Алепу представљао је планирану акцију, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за медије, након састанка са генералним секретаром Савета Европе Торбјорном Јагландом у Москви.

Лавров је рекао да руски војници у Дамаску помажу да се предузму додатне мере безбедности у болницама након напада на руску мобилну болницу. „Верујемо да је ово планирана акција, коју су планирали они који покушавају да одрже своје положаје у Алепу, под окриљем покровитеља из иностранства“, рекао је Лавров.

Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков изјавио је у понедељак да су борци тзв. сиријске опозиције извршили напад на руску мобилну војну болницу у Алепу, у којем су два руска војна медицинска радника погинула, а један рањен. Руски министар рекао је да је Москва забринута што западне земље подстичу сиријску опозицију на радикалне акције.

Споразум Русије и САД за излазак бораца из Алепа за сада није уобличен, изјавио је руски министар спољних послова. „Као прво, чињеница да су борци одустали (од изласка из Алепа) за сада ништа не говори, јер нема од чега да се одустане. Још није дефинисан руско-амерички споразум који ће имати облик директне акције“, истакао је Лавров на конференцији за новинаре у Москви.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут