Конашенков: Крв наших војника лежи и на рукама покровитељима терориста из САД

06-12-2016 09:54:47 | | / vostok.rs |


Представник Министарства одбране Русијe генерал-мајор Игор Конашенков изјавио је да за погибију руских медицинских радника у сиријском Алепу нису криви само милитанти који су извели напад на болницу, већ и западне земље које су наоружале терористе, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Према речима Конашенкова, напад на руску мобилну војну болницу извели су представници тзв. сиријске „опозиције“ која је „под контролом Запада“.

„Читава одговорност за убиство и рањавање наших медицинских радника који су пружали помоћ деци у Алепу, не лежи само на непосредним извршиоцима — милитаната ’опозиције‘.

Крв наших војника лежи и на рукама наручиоца овог убиства. На онима који су створили, бринули се о њима, наоружали ове звери у људском облику, назвавши их ради оправдања пред својом савешћу и бирачима — ’опозицијом‘. Да, на вама господо, покровитељима терориста из САД, Велике Британије, Француске и осталих земаља и организација које их симпатишу“, рекао је Конашенков.

Министарство одбране Русије тражи од међународне заједнице и међународних организација да одлучно осуде намерно убиство руских медицинских радника у Алепу.

„Тражимо од читаве међународне заједнице, као и Међународних покрета Црвени крст и Црвени полумесец, Лекара без граница и других међународних организација да одлучно осуде намерна убиства руских војних болничарки које су извршавале свој посао пружајући помоћ цивилима Алепа“, рекао је генерал-мајор.

Раније је Конашенков саопштио да су милитанти тзв. сиријске опозиције извели напад на руску мобилну војну болницу у сиријском Алепу, при чему је погинула једна медицинска сестра, док је двоје рањено.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут