Конашенков: Британија за све године рата у Сирији није издвојила ни грам брашна

04-12-2016 09:17:51 | | / vostok.rs |


Ако нема никакве британске помоћи за Алеп, онда нека Лондон не омета друге да помажу, изјавио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков, одговарајући на оптужбе Велике Британије да се ометају испоруке хуманитарне помоћи Сирији.

„Велика Британија за све године рата у Сирији није издвојила ни грам брашна, нити једну таблету и одело за помоћ цивилима. Зато, ако Влада Велике Британије заиста жели да становницима источних региона пошаље хуманитарну помоћ, а сви услови за то постоје, реците шта је проблем. Ако нема никакве хуманитарне помоћи за Алеп, не ометајте друге да помажу“, нагласио је Конашенков.

Раније је британски лист „Дејли Мејл“ објавио изјаву прес-секретара британског премијера Терезе Меј о ситуацији у Сирији у којој је рекао да Русија наводно „омета испоруке хуманитарне помоћи становницима опкољеног Алепа, не пристајући на прекид ватре“.

„Након таквих чудних изјава поставља се питање, чије мишљење изражава прес-секретар Терезе Меј: своје или руководства (Велике Британије)? Изгледа да су у Влади Велике Британије услед русофобије изгубили објективну представу о томе што се дешава у Сирији, укључујући и Алеп“, рекао је Конашенков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут