Потражња за руским Гасом

28-11-2016 08:16:41 | | / vostok.rs |


Сигурни пораст потражње за руским гасом сведочи о поузданости и стабилности испорука „Гаспром“ у Европу, саопштио је новинарима представник управе руског гиганта Алексеј Милер.

„Гаспром“ је 25. новембра осми пут ове јесени поставио рекорд у извозу гаса - 601,2 милиона кубних метара гаса дневно.

„Овај важан догађај је историјска граница са тачке гледишта наших испорука гаса. Потврђени раст потражње за руским гасом сведочи о поузданости и стабилности испорука ’Гаспрома‘ у Европу", рекао је Алексеј Милер, коментаришући нови рекорд испорука гаса у иностранство.

„’Гаспром‘ очекује да ће у новембру-децембру извоз гаса у иностранство остати на високом нивоу“, изјавио је почетком новембра заменик представника управе „Гаспрома“ Александар Медведев.

Како је раније саопштила компанија, испоруке „Гаспрома“ у иностранство у јануару-октобру порасле су за десет одсто у поређењу са истим периодом прошле године, или за 13,05 милијарди кубних метара. Према прошлогодишњим подацима „Гаспрома“, испоруке компаније у јануару-октобру 2015. године у иностранство износиле су 130,8 милијарди кубних метара. Према томе, обим испорука за 10 месеци ове године би могао износити 144 милијарди кубних метара.