Озеров: Русији ће можда бити потребно коришћење иранске авио-базе

27-11-2016 08:48:52 | | / vostok.rs |


Русији би могла да затреба авио-база у иранском Хамадану ако се носач-авиона „Адмирал Кузњецов“ удаљи од сиријске обале и тако његова палуба не буде могла да се користи за извођење удара по терористима у Сирији, изјавио је шеф комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Виктор Озеров.

„Русији ће можда бити потребно коришћење аеродрома авио-базе у Хамадану, ако се ’Адмирал Кузњецов‘ буде налазио на другом задатку и његова палуба не буде могла да се користи за ударе по терористима у Сирији“, рекао је Озеров.

Сенатор је нагласио да установљени ниво војно-политичке сарадње Русије и Иран, укључујући извођење антитерористичке операције у Сирији, показује да та сарадња може бити проширена и на руско коришћење аеродрома иранске базе у Хамадану. Министар одбране Ирана Хусеин Деган изјавио је раније да би Иран могао да дозволи руским авионима да користе авио-базу „Ноже“ у Хамадану, пренела је агенција „Тасним“.

Руске ваздушно-космичке снаге су средином августа први пут користиле ирански аеродром у Хамдану за извођење ваздушних удара по објектима терористичких група ДАЕШ и Нусра фронт.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут