Захарова: САД отворено штите паравојне формације у Сирији

25-11-2016 07:51:04 | | / vostok.rs |


Да није било руске подршке Сирији, западна јавност би се ужасавала зверствима терориста ДАЕШ-а у Европи, и то не би били посебни терористички напади већ прави рат, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Немачка федерална влада говорила је о шокантним нападима сиријске Владе на Алеп. Чуле су се фразе да без руске војне подршке Асадов режим не би могао да води рат против сопственог становништва“, рекла је Захарова.

„Заиста, без велике подршке Русије, напредна западна јавност, а посебно немачка, данас би се тресла од страха и ужасавала би се зверствима припадника ДАЕШ-а који би заузели и Сирију и околне регионе, али, што је најважније - они би стигли до Европе. И то не би били појединачни терористички напади већ прави рат на територији ЕУ“, додала је она.

Представница Министарства спољних послова Русије је изјавила да америчка администрација и њени савезници отворено штите паравојне формације у Сирији, што представља помоћ међународном тероризму.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут