Путин поздравио изјаве два потенцијална кандидата за председника Француске

24-11-2016 09:22:27 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин поздравио је изјаве обојице потенцијалних кандидата за председника Француске из редова партије Републиканци, који ће се такмичити у другом кругу унутарстраначких избора, о намерама да се обнове односи са Русијом и додао је да је Москва спремна да сарађује и са тренутним и са будућим руководством Француске.

„Ми поздрављамо изјаве и једног и другог кандидата о намерама да се обнове односи са Русијом. Ми ћемо то свакако подржавати. И данас смо спремни да радимо и са тренутним и са будућим руководством Француске“, рекао је Путин.

У првој рунди унутарстраначких избора у партији Републиканци победио је бивши премијер Франсоа Фијон, а у другом кругу ће се срести са Аленом Жипеом. Путин се осврнуо и на самог кандидата Алена Жипеа, те је рекао да је у питању човек који уме чврсто да брани своје ставове, као и да је он велики професионалац и пристојан човек.

„Ми имамо веома добар лични однос. Могу рећи да се господин Фијон драстично разликује од других политичара, те да уме чврсто да брани своје ставове. Он је веома оштар преговарач“, додао је руски председник. Путин се осврнуо и на питање санкција рекавши да Русији није циљ да издејствује њихово укидање, већ да то мора да учини Запад, будући да се Москва залаже за нормалне односе са Европом, док ограничења иду на штету свим странама.