Кисинџер: Трамп је најуникатнији и најнезависнији лидер САД

22-11-2016 07:19:35 | | / vostok.rs |


Бивши амерички државни секретар и експерт у области међународних односа Хенри Кисинџер изјавио је да је новоизабрани амерички председник Доналд Трамп „најуникатнији и најнезависнији“ лидер САД.

„Он нема обавезе ни према којој групи, јер је победио уз помоћ сопствене стратегије“, изјавио је у интервјуу за Си-Ен-Ен Кисинџер, који се налазио на челу Стејт департмента САД у администрацији председника Ричарда Никсона (1969-1974).

Он је позвао да се Трамп не „лови“ на предизборна обећања на којима он не инсистира. „Ако он буде инсистирао на њима, појавиће се и несугласице“, рекао је Кисинџер.

„Мислим да му треба дати могућност да оствари позитивне циљеве, који, можда, постоје у његовом програму, и да их размотре. Ми смо деценијама цепали актуелну администрацију. То може да се деси и овог пута, али не треба од тога почињати“, рекао је Кисинџер.

Кисинџер је изјавио да администрација Барака Обаме дозволила себи „снисходљив тон“ у разговору са председником Русије Владимиром Путином, те зато Трамп у дијалогу са Москвом треба да се постави озбиљно.