Путин: Рано је говорити о састанку са Трампом

21-11-2016 10:42:11 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин, говорећи о победи републиканца Доналда Трампа на изборима у САД, изјавио је да између предизборне реторике и реалне политике постоји велика разлика.

„Не“, одговорио је Путин на питање да ли ће, према његовом мишљењу, избор Трампа за председника САД засметати развоју трговине у земљама Азијско-пацифичке економске сарадње.

„Наравно, постоје таква питања. Њих постављају колеге, што је очигледно. Међутим, не би требало да буде страхова, све ће то доћи на своје место“, изјавио је шеф руске државе.

„Сви ми добро разумемо и знамо да између предизборне реторике и реалне политике увек постоји велика разлика практично у свим земљама. Што се тиче изјаве господина Трампа да би желео да врати предузећа у САД и тиме обезбеди радна места у својој земљи… Шта је ту лоше?“, упитао је председник.

„О конкретном састанку са Трампом и о могућем датуму овог састанка није било говора, али смо констатовали да би можда било корисно организовати састанак наших сарадника“, рекао је руски председник, одговарајући на питање о чему је разговарао телефоном са новим шефом Беле куће, који ће ступити на дужност у јануару 2017. године.

Путин је, притом, подсетио да Трамп тек формира свој тим, због чега је још увек рано говорити о датуму састанка. Путин је испричао и о сусрету са председником САД Бараком Обамом на самиту у Перуу: „Приметили смо да, без обзира на то што је дијалог између нас био комплексан, може се рећи и да је било тешко међусобно сарађивати, и ја и председник Обама смо нагласили да смо се увек са поштовањем односили према позицијама оног другог и један према другом“, рекао је он.

„Захвалио сам му за године заједничког рада и рекао да бисмо га било када, ако буде сматрао могућим и буде имао жељу, радо дочекали у Русији“, нагласио је руски председник.