ОЧИСТИТЕ ЈЕТРУ У ДВА КОРАКА: Коктел који ће побољшати ваш изглед

01-08-2014 07:18:28 | | / mojenovosti.com |

Најбоље средство за превенцију здравља јетре је њено свакодневно чишћење – свако јутро на празан стомак попијте кашику маслиновог уља помешаног са кашиком лимуновог сока

Овај једноставни поступак захтева само неколико минута вашег времена! Јетра у нашем организму има улогу фабрике крви. Она учествује у процесу обнављања крви. Такође, помаже јачању и стимулацији варења у организму. Обавља још једну важну функцију: она чисти крв и елиминише токсине и нечистоће из ње.

Отуда је јасно да је чиста јетра – важан услов за здравље, виталност, енергију, леп изглед и добро расположење. Најбоље средство за превенцију здравља јетре је њено свакодневно чишћење – свако јутро на празан стомак попијте кашику маслиновог уља помешаног са кашиком лимуновог сока.
Након тога, можете уживати у доручку. Овај једноставни поступак захтева само неколико минута вашег времена, а “коктел” можете припремати цели живот, јер су оба састојка обичне животне намирнице.Мешавина лимуна и маслиновог уља подстиче разлагање каменаца како у жучној кеси тако и у бубрезима.
После месец дана требало бисте осетити промене: Ваш изглед ће се побољшати, нестаће тамни кругови испод очију, тен ће постати свеж, а изглед подмлађен, заборавићете на затвор и проблеме са варењем, осећаћете се здраво са много позитивне енергије…
Маслиново уље као ниједан други производ помаже отварању канала јетре и жућне кесе. Жућ је активан учесник у процесу варења који убрзава рад ваших црева. Исти ефекат на варење имају лимун и брусница.
Корисне особине лимуна су добро познате свима. Прво, лимун је изванредан извор витамина Ц. Друго, он ефикасно чисти крвне судове од наслага холестерола. И као што је горе наведено – доприноси чишћењу јетре.
Маслиново уље чувајте на собној температури. Можете и у фрижидеру, али на ниским температурама оно постаје мутно. Међутим, ово нема никакав утицај на његове особине.