Богданов: Надамо се ће Трампова администрација имати нови приступ према Сирији

18-11-2016 10:47:32 | | / vostok.rs |


Русија је започела контакте са људима који би могли да уђу у тим новоизабраног председника САД Доналда Трампа и нада се да ће нова америчка администрација имати нови приступ према Сирији који ће омогућити да се ефикасније решавају проблеми, изјавио је заменик руског министра иностраних послова Михаил Богданов.

„Надам се да ће се одржати важан и конструктиван разговор министра спољних послова Сергеја Лаврова и америчког државног секретара Џона Керија. Ово је прекретница када долази нови тим новоизабраног председника Доналда Трампа. Ми сада у Вашингтону почињемо контакте са људима који ће вероватно помагати новом председнику“, истакао је Богданов.

Он је додао да је овај прелазни период који ће трајати до инаугурације новог председника САД крајем јануара „веома одговоран“.

„Надамо се да ће одлазећа и долазећа администрација поћи од чињенице да без Русије не може да се реши проблем и ми смо спремни за отворен дијалог. Надамо се да ће се појавити нови приступи који ће омогућити да се ефикасније реше ова питања на усаглашен начин“, рекао је заменик шефа руске дипломатије.

Лавров и Кери ће у Лими разматрати хуманитарне проблеме у Сирији Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери ће на састанку у Лими расправљати о читавом низу питања везаних за Сирију, укључујући и координацију заједничких напора и решавање хуманитарних проблема, изјавио је заменик руског министра спољних послова Михаил Богданов.

Очекује се да ће сусрет Лаврова и Керија на маргинама самита Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕС) у Перуу бити одржан у ноћи између 17. и 18. новембра. „Они ће разматрати о свим сиријским питањима. Мислим да ће имати времена да разговарају о свим питањима у вези са Сиријом: и борбу против терориста и нашу координацију на том плану, хуманитарне проблеме и питања политичког решавања“, рекао је Богданов новинарима.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут