Ушаков: Одлазећа власт у САД сатерала билатералне односе ћорсокак

18-11-2016 01:58:37 | | / vostok.rs |


Посета руског председника Владимира Путина Јапану је договорена и одржаће се 15-16. децембра, саопштио је помоћник шефа руске државе Јуриј Ушаков.

„Нама још предстоји већ договорена посета Јапану 15-16. децембра ове године“, рекао је Ушаков. Он није искључио да би на самиту Азијско-пацифичког економског савеза, који се одржава 19-20 новембра у Лими, могло доћи до сусрета руског председника и актуелног председника САД Барака Обаме. „Председници ће бити у истој просторији, учествовати у раду истог тог форума, тј. природно је да ће се поздравити и вероватно разговарати“, додао је Јуриј Ушаков.

Односи сад САД

Помоћник председника Русије Јуриј Ушаков изјавио је да америчке власти покушавају да сатерају у ћорсокак односе са Русијом, из којег ће новим властима бити тешко да се искобељају.

„У последње време одлазећи тим ради све како би сатерао наше билатералне односе у такав ћорсокак из којег ће новим властима, ако буду желеле, бити прилично тешко извући те односе“, рекао је он. Ушаков је рекао да су Владимир Путин и новоизабрани председник САД Доналд Трамп разговарали телефоном између осталог и о Украјини, али још није јасна позиција САД по том питању.

Трамп је изразио спремност да развија земље са Русијом као земљом, њеним лидерством, као и личну везу са Путином", рекао је он. Ушаков је навео и да су Путин и Трамп продискутовали о тренутним односима две земље која није на задовољавајућем нивоу, поготово по питању Сирије.