Осећајте се као космонаут

18-11-2016 10:23:27 | | / vostok.rs |


Запањујућа лепота Земље кроз нови РТпројекат "Спаце 360" кроз запањујући 360 видео из Међународне космичке станице (МКС). Видео материјал снимљен од стране руског космонаута, даје импресивно искуство живота у орбити.

Објављен од стране РТ-а у сарадњи са руском космичком агенцијом "Роскосмосом" и ракетно-космичке корпорације Енергија, пројекат "Спејс 360" ће представити свој први 360 видео снимак из ниске орбите Земље. Спектакуларна серија ће обухватити материјал снимљен на МКС-у и који је послан назад на Земљу од стране руског космонаута Андреја Борисенко искључиво за РТ.




Према речима Борисенка, циљ видео материјала је да обезбеди гледаоцима исту перспективу који и они на КМеђународној космичкој станиви цвиде.

"По први пут у историји, снимамо панорамски видео са станице. То значи да ћете видети све што ми видимо одавде својим очима. Може се рећи да ћете се осећати као прави космонаути", рекао је Борисенко за РТ-у из космоса.

Панорамски видео је омогућила опрема која је послана у орбиту
космичким бродомСојуз МЦ-03 прошлог месеца.Циљ је да се обезбеди за гледаоце иста перспектива коју виде сваки космонаут.

Посебни РТ-ов пројекат "Спејс 360" је доступан на шест језика (руски, енглески, шпански, француски, немачки и арапски), као и у посебној апликацији РТ360.

Восток, РТ